Päiväkodin ja koululaisten siivouspäivä

Haimoon päiväkoti ja koulu osallistuivat, Haimoon kylän yhdistysten aloitteesta, Ylen miljoona roskapussia tapahtumaan. Tunnin aikana kasaan saatiin kolmisenkymmentä roskapussillista jätteitä, koulun ja kentän ympäristöstä.

Roskia löytyi kaikenlaisia, mm: muovia, lasinsiruja, pulloja/tölkkejä, karkki- ja sipsipusseja, pillejä, vanha metalliämpäri ja monenlaista muuta roinaa. Lasten kanssa todettiin, että löysimme aika paljon roskia, jotka olisi suoraan voinut laittaa roskikseen/kierrätykseen, sen sijaan että ne on heitetty luontoon. Sen lisäksi keskusteltiin paljon myös siitä, että miten jätteet haittaavat ja saattavat olla vaaraksi esimerkiksi luonnon eläinten elämälle. Lapset ihmettelivät suureen ääneen, että miten voi olla, että vaikka näytti niin siistiltä, niin lopputuloksena löytyi kuitenkin näin paljon roskia!

Lapset osallistuivat roskien keräämiseen aktiivisella otteella ja iloisella mielellä. Kirkonkylän S-market lahjoitti koululaisille sekä päiväkodin vanhempaintoimikunta päiväkotilaisille käsineitä ja pillimehut kiitokseksi urakkaan osallistumisesta.

Suuret kiitokset kaikille ahkerille ja iloisille osallistujille! Erityiskiitokset koulun ja päiväkodin henkilökunnalle, jotka tarttuivat tähän siivoustapahtuma-aloitteeseen aktiivisesti ja suurella innolla. Tapahtumasta on tarkoitus ottaa tapa, ja suunnitelmissa on tehdä koululaisten kanssa uusi siivouskierros taas elokuussa. Silloin nähdään miten paljon roskia on alueelle kertynyt kesän aikana!

Tapahtumaa olivat suunnittelemassa kaikki kylämme yhdistykset: Haimoon Kisa, Haimoon Martat, Koulun ja päiväkodin vanhempaintoimikunnat sekä Haimoon kyläyhdistys. Paikanpäällä tapahtumaa vetämässä olivat Haimoon Kisan pj Saku Immonen ja Haimoon kyläyhdistyksen pj Susanna Tiirikainen.