Käyttöohjeet

Hukkuiko salasana? Hukkuiko tunnukset? Hukkasitko jo itsesikin? Vai haluatko kenties ylläpitäjäksi tai vaikka vain mahdollisuuden ilmoittaa ilmoitustaululla?

Haimoonettiä ei pidä yllä siitä palkkaa saava yritys, vaan pieni yhteisö. Lue alta ohjeet tarkkaan ja odota kärsivällisesti, tunnukset ovat kyllä matkalla.

Tunnusten saaminen

Tarvitset tunnukset Haimoonetin taustajärjestelmään, jos haluat ilmoittaa yhdistyksen toiminnasta tai ilmoittaa yleisesti jostakin kylään liittyvästä asiasta ilmoitustaululla. Sinun ei siis tarvitse kuulua yhdistykseen hakeaksesi käyttäjätunnusta sivuille.

Lähetä viesti paakayttaja(a)haimoonet.fi alla olevilla tiedoilla:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite

Saat paluupostissa tunnukset, kunhan ylläpitäjä ehtii ne luoda. Viestissä on linkki, josta pääset asettamaan tilillesi salasanan ja kirjautumaan sisään.

Jos haluat ylläpitäjäksi, osaat WP taustajärjestelmää tai muuten haluat tuottaa sisältöä Haimoonettiin ilmoitusten lisäksi, voit kysyä tätä samasta osoitteesta. Kaikki apu otetaan vastaan!

Kirjautuminen sisään

Jos et ole vielä sisäänkirjautuneena (järjestelmä muistaa usein session), voit tehdä sen täällä:

http://haimoonet.fi/wp-admin

Kirjoita käyttäjätunnuksesi (sait sen sähköpostiisi) tai sähköpostiosoitteesi, ja alempaan kenttään salasanasi, jonka asetit ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Onnistunut sisäänkirjautuminen siirtää sinut taustajärjestelmän puolelle. Jos haluat navigoida sivun ja taustajärjestelmän välillä, onnistuu se helposti painamalla ylävasemmalta Haimoo:

Huomaa myös, jos olet hukannut salasanasi, saat asetettua sen uudestaan painamalla kirjautumissivulta Salasana hukassa? ja antamalla sähköpostiosoitteesi, jota käytit tunnusten hakemiseen.

Ilmoittaminen ilmoitustaululla

Avaa vasemmalta Artikkelit ja sen jälkeen Lisää uusi.

Kaikki artikkelit on paikka, josta löydät aikaisemmin kirjoittamasi ilmoitukset ja voit muokata niitä. Avautuu artikkeleiden hyvin moni- ja toivottavasti myös helppokäyttöinen tekstinkäsittelytyökalu.

  1. Lisää ilmoitukselle sopivan lyhyt, mutta esittävä otsikko. Tämä näkyy ilmoitusten listauksessa ilmoitustaululla ja ilmoituksen sivulla otsikkona.
  2. Valitse ilmoitukselle sopiva kategoria. Valitse vain Ilmoitustaulu jos kyseessä on yleinen ilmoitus. Valitse Yhdistykset jos ilmoitus koskee yhdistystoimintaa yleisesti, muussa tapauksessa valitse vain yhdistys, jota edustat, jos ilmoitus koskee yhdistyksen toimintaa. Kategoria vaikuttaa ilmoituksen näkyvyyteen sivustolla. esim. etusivulla näkyy kaikki ilmoitukset, mutta yhdistysten sivuilla vain omansa.
  3. Ilmoitukselle on hyvä lisätä sopiva kuva Artikkelikuvaksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Kuva kaunistaa etusivua ja ilmoituksen omaa sivua.
  4. Nyt voit kirjoittaa ilmoituksen sisällön näkyvään laatikkoon. Huomaa muotoiluvaihtoehdot laatikon yläpalkissa ja oikealla valikossa Block.
  5. Jos haluat lisätä kuvan tai vaikka kokonaisen kuvagallerian voit lisätä muokkaimen laatikoita painamala pientä + ikonia.

Yhdistyksen kokousmuistion voi lisätä ilmoituksen File liitteenä tai kirjoittaa muistion suoraan yhdistyksen ilmoitukseksi.